Општествена Одговорност

Акција за чистење

Под мотото “Фабриката е наша, да ја чуваме чиста“, на 24 април беше одржана акција за чистење, во која учество земаа околу 50 колеги. Акцијата вклучуваше чистење на областа од административна зграда па се до М…

види повеќе→

АрцелорМиттал Скопје организираше голема хуманитарна акција

АрцелорМиттал Скопје организираше голема хуманитарна акција и им подари пижами на сите деца во домот за деца без родители “11 Октомври“ и во домот СОС Детско село. Целта на акцијата беше на децата да им се п…

види повеќе→

Хуманоста не познава граници!

ArcelorMittal Macedonia како компанија со голема општествена одговорност и членка на Советот на странски инвеститори, придонесе за хуманитарниот настан кој се одржа во Градскиот парк во Скопје, со …

види повеќе→

АрцелорМиттал Скопје повторно ги изненадува љубителите на пишаниот збор

Во периодот од 08.04 до 14.04 2014 се одржува традиционалниот 26-ти по ред Саем на книга на добропознатата локација – Скопски Саем. Во рамките на оваа манифестација, компанијата АрцелорМиттал Скопје …

види повеќе→

АрцелорМиттал Скопје со акција "Книга за секого"

Денес во центарот на Скопје на ул.Македонија во периодот од 11.00 до 17.00 часот, АрцелорМиттал Скопје заедно со Книжарница Клуб Матица организираа акција под мотото "Книга за секого". …

види повеќе→

АрцелорМиттал скопје со донација во заводот за рехабилитација на деца и младинци-скопје

Денес во просториите на заводот за рехабилитација на деца и младинци во Скопје, беше поделена донација од страна на престванцицте на компанијата АрцелорМиттал Скопје. Оваа донација се состоеше од пижами и пешкир…

види повеќе→

АрцелорМиттал донираше хигиенски пакети за народната кујна во гази баба

Во просториите на народните кујни во општина Гази Баба, во кино Маџари и хангарот во Ченто, компанијата АрцелорМиттал донираше хигиенски пакети за корисниците на кујните. Пакетите, содржеа пасти и четки за заби, сап…

види повеќе→

Национална награда за општествено одговорни практики

Во хотелот "Holiday Inn", Министерот за економија Г-дин Ваљон Сараќини свечено ги додели националните награди за најдобри општествено одговорни практики на македонските претпр…

види повеќе→

Одбележан Светскиот ден без автомобили

Во рамки на Европската недела на движење и во пресрет на Светскиот ден без автомобили – 22 Септември, во центарот на Скопје денеска се одржа велосипедско дефиле. Почна од плоштадот „Пела“ и заврши на Школка во …

види повеќе→

АрцелорМиттал Скопје и Црвен Крст Гази Баба со донација во пунктот за бездомници на Град Скопје

“Организирањето и спроведувањето на собирната акција на половна облека и чевли е дел од многуте активнсоти реализирани како што се акциите за донација на 12 компјутери, книги и пакетчиња за СОС Детско Село, акција за дару…

види повеќе→