CSR

Акција за чистење

Под мотото “Фабриката е наша, да ја чуваме чиста“, на 24 април беше одржана акција за чистење, во која учество земаа околу 50 колеги. Акцијата вклучуваше чистење на областа од административна зграда па се до М…

view more→

АрцелорМиттал Скопје организираше голема хуманитарна акција

АрцелорМиттал Скопје организираше голема хуманитарна акција и им подари пижами на сите деца во домот за деца без родители “11 Октомври“ и во домот СОС Детско село. Целта на акцијата беше на децата да им се п…

view more→

Хуманоста не познава граници!

ArcelorMittal Macedonia како компанија со голема општествена одговорност и членка на Советот на странски инвеститори, придонесе за хуманитарниот настан кој се одржа во Градскиот парк во Скопје, со …

view more→

АрцелорМиттал Скопје повторно ги изненадува љубителите на пишаниот збор

Во периодот од 08.04 до 14.04 2014 се одржува традиционалниот 26-ти по ред Саем на книга на добропознатата локација – Скопски Саем. Во рамките на оваа манифестација, компанијата АрцелорМиттал Скопје …

view more→

АрцелорМиттал Скопје со акција "Книга за секого"

Денес во центарот на Скопје на ул.Македонија во периодот од 11.00 до 17.00 часот, АрцелорМиттал Скопје заедно со Книжарница Клуб Матица организираа акција под мотото "Книга за секого". …

view more→

ArcelorMittal Skopje with a donation for the institute for rehabilitation of children and youth Skopje

Today ArcelorMittal had made a donation to the Institute for rehabilitation of children and youth in Skopje. The…

view more→

ArcelorMittal donated hygiene packs for the charity kitchen

At the charity kitchen in the municipality of Gazi Baba, in the cinema Madzari and hangar in Cento, the company…

view more→

National award for socially responsible practices

In the Holiday Inn hotel, the Minister of Economy Mr. Valon Saracini formally awarded national prizes for best socially…

view more→

Celebrating World Carfree Day

During the European Week of motion in the wake of World Car Free Day - September 22 a cycling parade was held today in…

view more→

ArcelorMittal Skopje and Red Cross Gazi Baba with a donation station for the homeless in the City of Skopje

"The organization and the implementation of action for collecting second hand clothes and shoes is part of the…

view more→