News and Media

AрцелорМиттал Скопје дел од Денови на електротехника

Настанот „Денови на електротехника“ по осми пат се одржа во СЕТУГС „Михајло Пупин“ а АрцелорМиттал Скопје и овој пат го поддржа со посочување на можностите и перспeктивите што ги нуди електротехничката струка, како и потреб…

view more→

АрцелорМиттал Скопје со поддршка на првиот училишен саем во СУГС „8ми Септември“

Средното машинско училиште 8 Септември, во соработка со Општината и Бизнис Клубот на Гази Баба, организираше два отворени дена за деветто одделенците од основните училишта од Скопје, кои имаа можност да до…

view more→

Летната школа и програмите за пракса и оваа година презентирани на Job fair

АрцелорМиттал Скопје и оваа година учествуваше на саемот за вработување, организиран од студентската организација БЕСТ. Саемот траеше два дена, наменет е за студенти од машинскиот и факултетот за електротехника, каде беа п…

view more→

Традиционално одбележан Светскиот ден на безбедност и здравје при работа

По повод Светскиот ден на безбедност и здравје при работа, во АрцелорМиттал Скопје официјално беше отворена Неделата на Здравје и безбедност. На настанот обраќање имаше Генералниот директор, г.Волфганг Марингер, Менаџеро…

view more→

„Ден со клиентите 2018“ организиран по седми пат од АрцелорМиттал Скопје

Под слоганот „STEEL growing strong“, АрцелорМиттал Скопје организираше уште еден успешен настан за своите клиенти кои од 10 земји од Балканот и пошироко допатуваа до Скопје за да добијат увид во операти…

view more→

АрцелорМиттал Скопје со учество на Job Fair 2018 – Саем за вработување

На овогодишниот саем за вработување организиран од студентската организација БЕСТ а кој се одржа во просториите на Машински факултет, АрцелорМиттал Скопје ја презентираше специјализираната програма за пракса, Лет…

view more→

АрцелорМиттал Скопје ја одбележа „Неделата на здравје“

Со ред активности, традиционално, во АрцелорМиттал Скопје се одбележа „Недела на здравје“ вклучувајќи ги сите вработени, изведувачи, соработници и партнери. Истата започна со крводарителска акција, а след…

view more→

АрцелорМиттал Скопје по шести пат го одбележа „Денот на клиентите 2017“

Настан кој започна пред 6 години како помал собир, од година во година преминува на повисоко рамниште со зголемени размери каде присуствуваат клиенти, соработници и партнери од целиот балкан и пошироко. И ово…

view more→

Недела на учење

Со овогодишната тема – Поврзи сѐ, Вклучи сѐ, Инспирирај –од 12 до 16 јуни, беше одбележана петтата глобална Недела на Учење на АрцелорМиттал. Секој вработен имаше можност да учествува и да се поврзе со иницијат…

view more→